Fanfareorkest

Ons fanfareorkest bestaat uit zo’n 60 leden. We bestaan uit 8 secties: bugels (flugelhorns), trompetten, trombones, bassen, baritons en euphoniums, hoorns, saxofoons en slagwerk.

Er staan zelfstandige optredens op ons programma – in het voorjaar, najaar en met Kerst. En wij geven samen met de malletband loopoptredens. Onze optredens zijn meestal op Marken, maar ook daarbuiten treden wij graag op. Soms doen wij mee aan een concours; een wedstrijd waarin we worden beoordeeld op ons muzikale kunnen.

Maar het gaat niet alleen om presteren: het plezier van samen muziek maken staat voorop. Gezelligheid is er ook ná de repetitie, want er zijn altijd wel leden die een drankje doen; onze ‘aprés-tuut’.

Leden van muziekvereniging Juliana Marken op bugel en hoorn
Dirigent en leden van muziekvereniging Juliana Marken
Leden van muziekvereniging Juliana Marken

Divers repertoire

Onze concertagenda is divers. Zo spelen we muziek die past bij momenten zoals Kerst en dodenherdenking. We spelen ook bekende muziek van bijvoorbeeld Queen, ABBA en The Beatles. Daarnaast spelen we filmmuziek en concertstukken. Regelmatig staan ook meezingers op ons programma; denk aan Amsterdamse volksliedjes en zeemansliedjes.

Iedere repetitie beginnen wij met een eenvoudig stuk, waarbij we onze instrumenten warm blazen en daarna afstemmen. Vaak is dit een koraal – dit is omdat wij oorspronkelijk een christelijke vereniging zijn. Op ons YouTube-kanaal hoor je een selectie uit ons repertoire.

Dirigent Alexis

Ons orkest staat onder leiding van Alexis Artavanis. Hij is geboren en getogen op Corfu (Griekenland) en speelde al op jonge leeftijd trombone. Blaasmuziek zit hem dus in het bloed. Alexis heeft zich daarna ontwikkeld als dirigent. Hij kwam in 2017 naar Nederland voor een masterstudie tot dirigent HaFaBra (harmonie-fanfare-brassband) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Alexis spreekt naast Grieks (wat maar weinig orkestleden van Juliana spreken) ook Engels en Nederlands. Daarnaast weet hij de taal van de muziek ook in prachtige gebaren om te zetten. Hij vergelijkt het orkest met een familie; jong en oud speelt samen, ieder op zijn eigen manier en niveau maar samen vormen we een muzikale eenheid. Alexis inspireert ons met zijn enthousiasme, humor, gedrevenheid en muzikaliteit.

Portretfoto dirigent Alexis Artavanis
Leden Fanfareorkest Muziekvereniging Juliana Marken op bugel
Leden fanfareorkest Muziekvereniging Juliana Marken op trombone
Leden van muziekvereniging Juliana Marken spelen saxofoon

Ben je nieuwsgierig?

Nieuwe leden zijn van harte welkom! Over het algemeen kun je met ons meespelen als je een muziekdiploma hebt op HaFaBra niveau B. Heb je dat niveau (nog) niet? Dan kun je meespelen in het leerlingenorkest.​

Het fanfareorkest repeteert op vrijdagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur in dorpshuis Het Trefpunt op Marken. Kom gerust eens langs als je nieuwsgierig bent! Of kom eens naar een van onze concerten; zie onze agenda.

Contact

Heb je vragen of wil je ons boeken voor een optreden? Stuur dan een mail aan info@julianamarken.nl.