Malletband

Onze malletband bestaat uit ongeveer 15 leden. Tijdens Koningsdag, de Sinterklaasintocht en het voorjaarsconcert op Marken zijn wij muzikaal aanwezig. Daarnaast geven wij optredens buiten Marken; dat doen wij soms zelfstandig en soms samen met het fanfareorkest. Onze optredens zijn soms ook internationaal. Zo hebben we optredens gegeven in België, Frankrijk, Tsjechië en Ierland. Het kan allemaal!  

Wij spelen op de (snaar) trom, de grote trom, bongo’s, timpani, vibrafoon, marimba, xylofoon, matchingbells en lyra. Maar ook de beatring, koebel, rasp, triangel en sambaballen worden niet in de kast gelaten. We zijn dus veelzijdig.

Naast het muzikale aspect, is plezier zeker belangrijk. Ook al stralen we dat met onze serieuze gezichten tijdens een optreden niet altijd uit. 😉 Schijn bedriegt! Kom eens langs om het zelf te ervaren of stuur ons een berichtje via Facebook. En laat de Marker klederdacht geen probleem zijn. Daar komen we wel uit. Hopelijk tot snel!

Leden Muziekvereniging Juliana Marken in Marker klederdrachht
tambour-maître muziekvereniging Juliana Marken
Leden muziekvereniging Juliana Marken in Marker klederdracht

Dirigent én docent Louis

Onze repetities worden geleid door Louis de Blieck. Sinds september 2019 is hij dirigent van de malletband en brengt hij de groep tot muzikale hoogtepunten. Louis volgde op 32-jarige leeftijd zijn passie: toen startte hij met de opleiding klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Alkmaar. Hij rondde dit succesvol af. Na deze opleiding studeerde hij nog drie jaar voor dirigent HaFaBra. Louis is daarom de perfecte dirigent voor onze malletband. 

Naast slagwerklessen, geeft Louis ook tromboneles aan leerlingen van Juliana Marken. Hiernaast werkt Louis bij Terpstra muziek en zingt en speelt hij drums bij cool, funky jazz formatie Cool-Blenz. Ook dirigeert hij nog een ander korps. Van alle markten thuis dus! 

Portretfoto Louis de Blieck
Leden malletband van muziekvereniging Juliana Marken
Leden malletband muziekvereniging Juliana Marken
Leden malletband van muziekvereniging Juliana Marken

Ben je nieuwsgierig?

Nieuwe leden zijn erg welkom! Wij oefenen elke donderdag in dorpshuis Het Trefpunt op Marken, van 19.45 tot 22.00 uur. De repetities zijn vaak gesplitst in melodisch slagwerk en ritmisch slagwerk. En natuurlijk repeteren wij ook samen. Dus mocht je het leuk vinden, kom gerust eens kijken.  

Contact

Heb je vragen of wil je ons boeken voor een optreden? Stuur dan een mail aan info@julianamarken.nl.